Τα φυτά είναι τα καλύτερα διακοσμητικά για το σπίτι σας. Προσθέτουν χρώμα, καθαρίζουν τον αέρα και μετατρέπουν το σπίτι σε ένα ζεστό καταφύγιο.  Ένα φυτό στο σπίτι δημιουργεί αμέσως μια αίσθηση θαλπωρής. Θα χαρούμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για λίγο “πράσινο” στο σπίτι.

Τραβήξτε τα βλέμματα

Σας αρέσουν τα μεγάλα και εντυπωσιακά φυτά; Η Strelitzia Nicolai θα σας μαγέψει! Λέγεται και αλλιώς “Πουλί του Παραδείσου” επειδή παράγει λουλούδια που μοιάζουν με το παράδεισο πουλί.

Πρέπει να έχετε λίγη υπομονή για αυτό, γιατί η ανθοφορία συμβαίνει μόνο όταν το φυτό είναι 8 ετών ή μεγαλύτερο. Αλλά είναι υπέροχο και χωρίς λουλούδια.

Άλλη μια εντυπωσιακή επιλογή είναι η Alocasia Zebrina. Τα βλέμματα κλέβουν τόσο τα μεγάλα, γυαλιστερά φύλλα της σε σχήμα βέλους όσο και τα ριγέ κιτρινοπράσινα στελέχη, τα οποία κάνουν εξαιρετική αντίθεση με το πράσινο χρώμα των φύλλων. Μπορεί να μην είναι από τα πιο εύκολα φυτά στην καλλιέργεια τους, όμως η απαράμιλλη ομορφιά της θα σας αποζημιώσει!

Προσοχή: Αυτά τα φυτά είναι επιβλαβή αν φαγωθούν και είναι ερεθιστικά για το δέρμα και τα μάτια. Μακριά από παιδιά και ζώα. 

Η Monstera deliciosa αποκαλείται δικαίως η «βασίλισσα» των φυτών, καθώς με τα μεγάλα φύλλα της, σε σχήμα καρδιάς, προσθέτει μια θεατρικότητα στο χώρο.

Οι χαρακτηριστικές της τρύπες και σχισμές που αναπτύσσονται στο φύλλωμα έχουν σκοπό να προφυλάσσεται από έντονες βροχοπτώσεις και ανέμους στα τροπικά δάση, από όπου και κατάγεται.   

Ακόμα ένα πανέμορφο και επιβλητικό φυτό είναι η Pachira, γνωστή και ως το δέντρο του χρήματος (Money tree). Θεωρείται φυτό που φέρνει τύχη και θετική ενέργεια στο χώρο που καλλιεργείται και γι’ αυτό χρησιμοποιείται ευρέως στο Feng Shui.

Λιγότερο απαιτητικά φυτά 

Αν προτιμάτε φυτά που επιβιώνουν και με ελάχιστη προσοχή, μπορείτε να επιλέξτε έναν κάκτο ή μια Sansevieria που προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικά επίπεδα φωτός, καθαρίζει τον αέρα και είναι πολύ ανθεκτική, γεγονός που την καθιστά ιδανικό φυτό για αρχάριους καλλιεργητές. Είναι, ίσως, το πιο ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου... 

 

 

 

 

 

Καλάθι

Σύνδεση

Back to Top