Οι ανεμιστήρες οροφής γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια και όχι αδίκως. Είναι μια από τις κορυφαίες ενεργειακά αποδοτικές αναβαθμίσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας, ενώ προσφέρει παράλληλα μοναδικό στυλ και μία πολύ χαλαρή αίσθηση στο χώρο.

 

Άνεση όλο το χρόνο:

Οι ανεμιστήρες οροφής έχουν σχεδιαστεί για να ρυθμίζουν την εσωτερική θερμοκρασία όλο το χρόνο κατευθύνοντας τη ροή του αέρα.

Το καλοκαίρι, περιστρέφονται αριστερόστροφα για να ωθούν τον αέρα προς τα κάτω δημιουργώντας ένα δροσερό αεράκι, που μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα στην ίδια θερμοκρασία περιβάλλοντος, χωρίς να ιδρώνουμε.

Το χειμώνα, περιστρέφονται δεξιόστροφα οδηγώντας τον αέρα προς τα πάνω, ο οποίος στη συνέχεια ωθεί τον ζεστό αέρα πίσω στο δωμάτιο.

Αυτό βοηθά στην καλύτερη καθ’ ύψος κατανομή της θερμοκρασίας στον χώρο και στην μείωση της κατανάλωσης της εγκατάστασης θέρμανσης.

Καλύτερος ύπνος:

Η εγκατάσταση ανεμιστήρα οροφής στην κρεβατοκάμαρα προωθεί έναν πιο ξεκούραστο ύπνο, καθώς δεν ξηραίνει ούτε ψύχει τον αέρα, διατηρώντας την ατμόσφαιρα πιο φιλική για το αναπνευστικό σύστημα. Αντιθέτως η υπερβολική χρήση των κλιματιστικών σε κλειστούς χώρους, με μη επαρκή αερισμό μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες ή να δυσχεράνει την αναπνοή.  

Εξοικονόμηση ενέργειας:

Παρόλο που οι ανεμιστήρες οροφής πιθανότατα δεν θα εξαλείψουν την ανάγκη λειτουργίας του κλιματιστικού ή του θερμαντικού σώματος εντελώς, μπορούν να σας επιτρέψουν να βασιστείτε λιγότερο σε αυτά. Ακόμα και η συνδυαστική χρήση των δύο συσκευών μπορεί να επιφέρει αρκετά μεγάλη διαφορά στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ένα μέσο air condition 9.000 BTU καταναλώνει 1 kW για κάθε ώρα χρήσης ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα, η κατανάλωση ενός ανεμιστήρα δεν ξεπερνάει τις 0,15 kWh!

Εκτός λοιπόν από το γεγονός ότι καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια, δεν εκπέμπουν θερμότητα στον περιβάλλοντα χώρο, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

 

Διακόσμηση Χώρου:

Οι σύγχρονοι ανεμιστήρες οροφής μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε στυλ.

 

Ο ανεμιστήρας Aganju από φυσικό ξύλο, προσθέτει μια νοσταλγική γοητεία και αναδεικνύει πανέμορφα την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου σας.

 

Extra tip: Οι εξωτερικοί ανεμιστήρες οροφής δεν διατηρούν μόνο τη βεράντα δροσερή, αλλά βοηθούν επίσης στην απομάκρυνση των εντόμων

 

 

Καλάθι

Σύνδεση

Back to Top