Η κεραμική στην Ελλάδα είναι μέρος της ταυτότητάς μας από την αρχαιότητα.

Παρόλα αυτά δεν αποτελεί μια απαρχαιωμένη τέχνη και οι σύγχρονοι κεραμίστες μας εντυπωσιάζουν με τις δημιουργίες τους.

Η σύγχρονη κεραμική αποκτάει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους οπαδούς, καθώς πρόκειται για ένα αντικείμενο που απαιτεί έμπνευση, μεράκι και αγάπη για δημιουργία. Επικεντρώνεται στη φύση με τη χρήση του πηλού και της πέτρας και σέβεται τις παραδοσιακές τεχνικές του τροχού και της χειροποίητης φόρμας.

 

Στην έκθεση της Baroma, στο Κουκάκι, θα βρείτε μοναδικά κεραμικά έργα, λειτουργικά και διακοσμητικά, με minimal αισθητική, 100% χειροποίητα από την Ελένη Παλαιολόγου, γνωστή ως EleniPal. 

Η Ελένη, συνδυάζει διάφορες τεχνικές όπως τη χρήση κεραμικού τροχού, την κατασκευή με καλούπι, την τεχνική του μακαρονιού και άνοιγμα φύλλων. Καθώς είναι μικρός παραγωγός, δεν υπάρχει μεγάλο απόθεμα ειδών. Μπορείτε όμως να τα παραγγείλετε. Οι μικρές παραγγελίες είναι συνήθως έτοιμες εντός 2-4 εβδομάδων.

Όλα τα κομμάτια δημιουργούνται με πηλό stoneware, γυαλωμένα και ψημένα στους 1240 °C για να είναι όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικά..

Τα χειροποίητα κεραμικά αντικείμενα μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς στο χρώμα, το μέγεθος ή το σχήμα, καθιστώντας το καθένα μοναδικό. 

 

Είναι κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων και πλυντήριο πιάτων. Παρόλα αυτά, για να διατηρηθεί το κομμάτι στην καλύτερη του κατάσταση, συνιστάται το πλύσιμο στο χέρι. Αποφύγετε να τα αφήνετε με βαφές ή όξινες ουσίες για μεγάλα χρονικά διαστήματα γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλοιώσεις χρώματος.

Όλα τα κεραμικά υλικά είναι μη τοξικά και ασφαλή για τα τρόφιμα.

 

Καλάθι

Σύνδεση

Back to Top