Αποικιακό στυλ ή αγγλιστί Colonial. Είναι, και θα είναι για πολύ καιρό ακόμα, στο επίκεντρο της διακόσμησης. Είναι όμως αυτό που νομίζουμε;

Ναι, αυτό είναι.

Και για όσους δεν νόμισαν αυτό που νομίζουμε ότι νόμισαν, ας πούμε λίγα λόγια παραπάνω…

Οι αποικιοκρατία ξεκίνησε κατά τον 15ο  αιώνα και διήρκησε έως τον 20ο. Άγγλοι , Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ολλανδοί και Ισπανοί ταξίδεψαν από την Ευρώπη προς την νέες κτήσεις τους σε όλο τον κόσμο.

Βρήκαν τους ντόπιους  να έχουν στα σπίτια τους ρατάν έπιπλα από πλεγμένο καλάμι, ψάθινα ή μάλλινα χαλιά, δερμάτινα καθίσματα, πέτρινα γλυπτά , πολύχρωμα υφάσματα με γεωμετρικά μοτίβα και φυσικά τα μεγάλα τροπικά φυτά.

Αυτά λοιπόν τα υιοθέτησαν, προσθέτοντας  και τις δικές τους ευρωπαϊκές  πινελιές από τα είδη διακόσμησης που επικρατούσαν εκείνο τον καιρό στην Ευρώπη (μπαρόκ , ροκοκό, νεοκλασικό κ.α.).

Από τη μίξη αυτή γεννήθηκε ένα νέο είδος,  το λεγόμενο αποικιακό,  που είναι αξεπέραστο ακόμη και σήμερα καθώς προσφέρει αμέτρητες επιλογές συνδυασμών και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό και βαθειά προσωπικό.

Αγαπημένο μας  στυλ, είναι αυτό  που δημιούργησαν οι αποικιοκράτες στην Καραϊβική. Αποτελείται από  ρατάν έπιπλα, πάντα με λευκά υφάσματα και εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου.

Καλάθι

Σύνδεση

Back to Top