Αντίκα, Ρετρό ή Βίντατζ; 

Αντίκα μπορεί να είναι ένα έπιπλο, ένα έργο τέχνης, ένα κόσμημα ή ένα διακοσμητικό αντικείμενο το οποίο  όμως είναι τουλάχιστον 100 χρονών ή ακόμα παλαιότερο. Πιθανότατα δεν θα θέλαμε ένα σπίτι μουσείο, γεμάτο αντίκες, όμως μια αντίκα ανάμεσα σε σύγχρονα έπιπλα ξεχωρίζει, δίνοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο χώρο.

Βίντατζ

Το βίντατζ είναι μια ορολογία που αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να πιστοποιεί την χρονολογία, και κατ’ επέκταση την ποιότητα, του κρασιού.

Σήμερα το βίντατζ υποδηλώνει το καλύτερο ποιοτικά αντικείμενο μιας περασμένης γενιάς, από 20 έως 99 χρόνια πριν. Είναι η πολυθρόνα της γιαγιάς με τα κρόσσια, το φουστάνι της μαμάς με τις βάτες, το πικάπ του θείου, τα αυτοκίνητα της Κούβας κτλ.

Είναι ένα παλιό, αυθεντικό κομμάτι, που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα.

Ρετρό

Ρετρό τώρα, είναι ένα αντικείμενο που κατασκευάζεται σήμερα, με νοσταλγική διάθεση. Είναι δηλαδή μια σύγχρονη αναπαραγωγή που αναβιώνει ένα στυλ από το παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε το ρετρό στιλ σε πλακάκια, έπιπλα, αυτοκίνητα, οικιακές συσκευές, συστήματα ήχου, με λίγα λόγια παντού. Και πραγματικά δείχνουν μοναδικά και υπεροχα!

Στη συλλογη μας εχουμε συμπεριλάβει μοναδικα ρετρο κομματια όπως ο Μπουφές Abila απο Ξυλο Τικ με μοναδικό σχέδιο, σε σκανδιναβικό ύφος της δεκαετίας του ’60.

Η μεταλλική Μαύρη Ραφιέρα Lato με Ξύλο Τικ απο την συλλογη μας είναι ένα έπιπλο διαχρονικού σχεδιασμού, με φίνες και καθαρές γραμμές με έντονες ρετρό αναφορές, θα προσαρμοστεί αρμονικά σε κάθε χώρο.

Καλάθι

Σύνδεση

Back to Top