Ο καναπές αδιαμφισβήτητα είναι ο βασιλιάς των επίπλων, μιας και είναι στο επίκεντρο της διακόσμησης του καθιστικού, ενώ ταυτόχρονα προορίζεται για έντονη καθημερινή χρήση, οπότε η επιλογή του χρειάζεται πολλή σκέψη.

Στην Ελλάδα επικρατεί η άποψη ότι οι δερμάτινοι καναπέδες είναι ψυχροί, κολλάνε στο δέρμα και με τον καιρό ξεφλουδίζουν. Μια επίσκεψη στην Ολλανδία με έπεισε για το ακριβώς αντίθετο, όπου τα καλής ποιότητας δερμάτινα έπιπλα είναι συνυφασμένα με την καθημερινότητά τους.

Οπότε η παραπάνω άποψη προκύπτει γιατί, κυρίως στους επαγγελματικούς χώρους, χρησιμοποιούνται κακής ποιότητας δέρματα ή ακόμα συχνότερα συνθετικά δέρματα τα οποία ενώ στην αρχή φαίνονται όμορφα, μετά από τους πρώτους κιόλας μήνες χρήσης, φαίνεται η πραγματική τους καταγωγή.

Στη Baroma χρησιμοποιούμε την καλύτερη ποιότητα δέρματος, που είναι το δέρμα ανιλίνης βιολογικής βαφής και θα σας εξηγήσουμε γιατί να επιλέξετε έναν δερμάτινο καναπέ.

Ιδού λοιπόν τα πλεονεκτήματά του:

Η ανθεκτικότητά του 

Το δέρμα είναι το ανθεκτικότερο υλικό σε σχέση με το ύφασμα ή άλλα τεχνητά ή συνθετικά υλικά. Η έντονη, καθημερινή χρήση, μαλακώνει το δέρμα και το κάνει ιδιαίτερα ευχάριστο στο άγγιγμα, αλλά και πιθανές γρατζουνιές ή σημάδια μόνο προσθέτουν στη γοητεία του, δημιουργώντας μια μοναδική πατίνα.

Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αφού προέρχεται από ζώα, τα οποία δεν θανατώνονται για αυτόν το σκοπό και ως φυσικό υλικό διαθέτει πόρους που του επιτρέπουν να προσαρμόζεται στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Έτσι λοιπόν, διατηρείται δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό τον χειμώνα.

Η απαράμιλλη αισθητική του

Λίγα έπιπλα μπορούν να είναι τόσο διακοσμητικά όσο ένας δερμάτινος καναπές. Η ικανότητά του να δημιουργεί ζεστασιά στην ατμόσφαιρα και να προσελκύει τα βλέμματα είναι μοναδική.

Ο δερμάτινος καναπές μπορεί να συνυπάρχει με κάθε στυλ διακόσμησης και ταιριάζει με όλα τα υλικά, όπως ξύλο, μάρμαρο, γυαλί, μέταλλο κλπ. αποπνέοντας κομψότητα, πολυτέλεια, οικειότητα και άνεση.

Η χρήση του δέρματος με τα χρόνια χαρίζει έναν βαθιά προσωπικό χαρακτήρα στο έπιπλο, που το καθιστά μοναδικό και πολύτιμο. Είναι σαν το καλό κρασί: με τον καιρό γίνεται όλο και καλύτερο!

 

Καθαρισμός και συντήρηση

Είναι ιδανική επιλογή για χώρους με μικρά παιδιά και κατοικίδια, αφού δεν υπάρχει κανένα άλλο υλικό που να καθαρίζεται τόσο εύκολα, όσο το δέρμα. Επίσης, οι δερμάτινοι καναπέδες είναι υποαλλεργικοί.

Baroma leather sofa photo

Αυτή είναι πολύ σημαντική πληροφορία για όσους είναι αλλεργικοί, καθώς αυτό το υλικό δεν συσσωρεύει σκόνη, ακάρεα ή τρίχες κατοικίδιων.

Ο καθαρισμός λοιπόν, γίνεται με ένα ελαφρώς νωπό πανί για να αφαιρεθούν τυχόν επιφανειακές βρομιές (τρίχες, σκόνη, υγρά κλπ). Επιπλέον μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό καθαριστικό για δέρματα 1-2 φορές το χρόνο ή συχνότερα, κατά περίπτωση, για δύσκολους λεκέδες.

Όσον αφορά στη συντήρηση, ο μόνος κίνδυνος που διατρέχει το δέρμα, ως φυσικό υλικό, είναι η ξηρότητα. Απαιτείται λοιπόν να γίνεται ενυδάτωση του δέρματος, με μια ειδική κρέμα περιποίησης, 2-4 φορές το χρόνο. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε έναν πανέμορφο και απαλό καναπέ για μια ζωή.

Φροντίστε τα αγαπημένα σας δερμάτινα έπιπλα με τα κορυφαία ελβετικά προϊόντα της Elmo που θα βρείτε αποκλειστικά στη Baroma.

Baroma Antibacterial Disinfectant Leather Cleaner Baroma Elmo Leather Soft CleanerBaroma Elmo Leather Protection

'Δερμάτινη' Συλλογή!